Hoofdkussens
Een goed hoofdkussen is van essentieel belang voor een goede nachtrust. Het vormt het verlengstuk ( of beter - verhoogstuk) van je matras en dient niet alleen als ondersteuning voor het hoofd en de nek, maar helpt ook om een gezonde slaaphouding te behouden. Een passend hoofdkussen zorgt voor een juiste uitlijning van de wervelkolom, waardoor spierspanning wordt verminderd en de kans op stijfheid en pijn in de ochtend wordt verkleind. Bovendien draagt een comfortabel en ergonomisch hoofdkussen bij aan een diepere en meer verkwikkende slaap, al blijkt het vinden van het juiste kussen voor velen voor kopzorgen te zorgen.
De drie voornaamste soorten hoofdkussens:
Wat is een goed hoofdkussen? Eerlijk is eerlijk, we kunnen deze vraag niet zomaar beantwoorden. Daarvoor hebben we jou nodig, letterlijk. Je slaaphouding, lichaamslengte, schouderbreedte, matrastype, slaapgewoontes en comfort voorkeuren: Het zijn maar enkele voorbeelden van factoren die we in rekening brengen bij de keuze van jouw kussen. Het juiste kussen voor jou voorziet een correcte positionering en ondersteuning van je nekwervels gecombineerd met een comfort waar jij voor valt. We kunnen hoofdkussens op basis van hun vulmateriaal opsplitsen in drie grote soorten:
Donskussens
Donskussen voelen van nature zacht aan. Door de verhouding van dons ten opzichte van veertjes die in het kussen zitten aan te passen, kan het kussen een hogere of lagere ondersteuning bieden. Door de 100% natuurlijke oorsprong van dons, blinken donskussens uit in het reguleren van temperatuur en vocht. Daarnaast oogt een donskussen ook erg volumineus, wat voor de schoonheidsliefhebbers onder ons een voordeel is. Andere natuurlijke vulmaterialen voor hoofdkussens die vaak gebruikt worden zijn zijde en wol. Beiden zijn een goed alternatief voor wij eerder een steviger comfort verkiest.
Synthetische kussens
Het grote voordeel van synthetische kussens is dat ze vaak in hoogte aanpasbaar zijn. Afhankelijk van het vulgewicht, kan een synthetisch kussen dus op de perfecte hoogte voor jou afgesteld worden. Daarnaast is een synthetisch kussen ook het makkelijkst te reinigen van de verschillende soorten, je mag deze namelijk gewoon in de wasmachine wassen, in tegenstelling tot donskussens. Het nadeel schuilt zich hoofdzakelijk in het gebrek aan temperatuur- en vocht regulerende elementen. De polyestervezel houd warmte vast, waardoor deze zich kan opstapelen binnenin het kussen. Andere synthetisch vulmaterialen voor kussens zijn onder andere microvezels en schuimvlokken. Deze bieden een steviger comfort ten opzichte van de klassieke polyestervezel.
Voorgevormde kussens
Voorgevormde kussens, ook wel ergonomische kussens of neksteunkussens genoemd, bieden een uitstekende ondersteuning van de nekwervels op één voorwaarde: Dat je ze voorbeeldig gebruikt. Een buikslaper, iemand die met een arm onder of een schouder op het kussen slaapt, zal een voorgevormd kussen maar niets vinden. Zijslapers die graag een stevige ondersteuning in de hals ervaren, zweren bij dit type kussen. Ondertussen bestaan er ook mengvormen van de voorgevormde kussens, waarbij een stevige neksteun gecombineerd wordt met een zachtere vulling in de hoofdzone. De meest gebruikte materialen waaruit deze kussens worden vervaardigd zijn latex, koudschuim en traagschuim.
In de showroom
We hechten erg veel belang aan het vinden van het juiste kussen voor jou. Het perfecte kussen dient de kers op de taart te zijn. Omdat we als mens niet enkel in lengte en gewicht, maar ook in comfort voorkeur en slaapgewoonten allemaal van elkaar verschillen, is het voor ons een noodzaak om een erg uitgebreid kussenassortiment aan te bieden. De meer dan 30 verschillende kussens, vormen voor onze adviesverleners een brede waaier aan mogelijkheden om jouw van het gepaste kussen te voorzien. Geen paniek, je hoeft ze niet allemaal uit te testen, al mag het natuurlijk wel! Laat je in onze showroom begeleiden naar het kussen met een hoogte, hardheid & afmeting die op jouw lichaam geschreven is.